Благодарим на всички наши гости, който отново резервираха в DIAMOND KITEN !

By / 1st май, 2022 / Uncategorized @bg / No Comments

С нетърпение очакваме новия сезон, с нетърпение Ви очакваме! Сега когато сме на прага на така очакваното лято, на крачка от прекрасното море, да видим нова резервация от Вас е най-голямата награда за нас! За това, че избрахте Диамант Китен, измежду многото хотели, къщи за гости, семейни хотели, апартаменти и вили, ни кара да се чувстваме горди и ще дадем всичко от себе си, за да преживеете една прекрасна почивка на море в Китен!

Открита тераса за релакс, на метри от плажа с невероятна гледка над Китен и района!

By / 1st февруари, 2022 / Uncategorized @bg / No Comments

Благодарим за високата оценка!

By / 29th януари, 2022 / Uncategorized @bg / No Comments

Днес е последният ден от една съвършена почивка на българското ни море. Понеже местата с човешко отношение към гостите са малко, искам да ви разкажа за разкошното място, от което изобщо не ми се тръгва.

Diamond Kiten , това е сайта http://diamondkiten.com/

Нали знаете колко е гадно да станете сутрин и да няма еспресо. Идвам с мисълта как трябва да си търся разтворимо кафе и как няма да е ОК без хубаво кафе сутрин. И какво да видя – на входната врата има кафе автомат, а кафето – хубаво, като моето си вкъщи.

Докато говоря със супер милата управителка, дъщеря ми изтърча до градината и се връща с писък: “Мамо, мамоооо, има ягоди в градината!” А управителката: “Ами откъси си, те са за теб!”

Влизаме в стаята – има лебедчета от кърпи на леглото, чисто и мирише хубаво.

Разфасоваме лебедчетата и бързо на плажа, а той на 2 мин. от хотела, по едни стълбички.

Разкошен пясък и вода.

Вечерта детето гладно, мързи ме да се мръдна дори и 50м до ресторанта. А управителката: “Ще ѝ направим веднага домашна пица, ако иска!” Хапваме в градината, дребното търси ягоди за десерт.

В 22ч. – “Мамооо, може ли сок?” И о, чудо! Има хладилна витрина със сокчета, безалкохолно и всичко за пиене (дори и винце), ама не вендинг машина, а нормален хладилник. Взимаш си каквото искаш, виждаш цената и си оставяш стотинки в една чинийка на рецепцията. А в чинийката – достатъчно монети, за да си вземеш ресто, ако нямаш точни.

До рецепцията в кошничка има допълнително тоалетна хартия и кърпи. Ако нямаш чадър за плажа, си взимаш от хотела. Има и колела, ако не му се върви на човек.

А, ако случайно децата са слушали и не са съборили хотела – получават сутрин бонбон или дъвка, каквото си изберат.

Ох… изобщо много човешко, топло и едно такова… нашенско ама в онзи най-хубав смисъл.

P. S. Никой не ми е платил за реклама, просто ми е важно да разкажа, че в БГ още има супер хубави места, където човек може да си почине истински.

Доктор Таня Андреева

Незабравими спомени!

By / 18th януари, 2022 / Uncategorized @bg / No Comments

Лято 2021

By / 26th април, 2021 / Uncategorized @bg / No Comments

Вярвам, че слънчевите лъчи , чистия морски въздух и комфорта на Диамант Китен ще Ви възстановят и заредят с енергия!!!

От управителя на Diamond Kiten

Чистота! Уют! Приятелство!

By / 16th април, 2021 / Uncategorized @bg / No Comments

Това сме ние! Това е DIAMOND KITEN! Това е вашето място, вашия морски дом в който Ви очакваме отново!

Почивката на море е дългоочакван момент за всеки един от нас. Но въпроса е къде/ в хотел, в семеен хотел, в къща за гости, в квартира/, особено в днешното време на пандемия и ето ни нас- ние предлагаме самостоятелни едностайни апартаменти в град Китен, на тиха улица, а в същото време съвсем близо до морето , на самия център в прекрасния курорт.

Ние държим на чистотата, високото ниво на обслужване, на уюта и удобствата, който сме създали специално за Вас! Тук важния сте Вие, тук е важно за нас да ви накараме да се почувствате специален, да ви подарим усмивка и прекрасни летни спомени, които да ви карат да се връщате при нас!

Морето, чистия въздух и слънцето са здравето дадено ни от природата! Споделете го с нас, при нас! Очакваме вашите резервации!

Вашата оценка за нас!!!

By / 9th февруари, 2021 / Uncategorized @bg / No Comments

Китен

By / 6th февруари, 2021 / Uncategorized @bg / No Comments

Там някъде на брега на Черно море в полите на Странджа планина, между река Караагач и залив Атлиман е разположено едно от най- малките и най- китни градчета на България- Китен. Зимата спи дълбок сън, а лятото разцъвтява като роза. То е една от перлите на българското черноморие .

В центъра на градчето, зад кметство Китен, на тиха и спокойна улица като диамант в короната на града е блести Диамант Китен. Пресичате главната улица и слизате на южния плаж – Урдовиза в Китен. От едната страна на плажа е пристанището, а в другия му край е реката и къмпинг Юг. Златната пясъчна ивица е широка и дълга над 2 км. Посетете нашите апартаменти Диамант Китен-чисти, комфортни, уютни с високо ниво на обслужване . Резервация може да направите през сайта ни www.diamondkiten.com . Очакваме Ви!!!

Природният резерват Ропотамо

By / 22nd декември, 2016 / Uncategorized @bg / No Comments

Природният резерват Ропотамо е разположен на 50 км на юг от Буграс. Резерватът е едно от най-красивите места в България. На територията му ума интересни и уникални природни местности – гъсти гори, устието на река Ропотамо, различни скални образувания, плажа на „змийския остров“ и много други.

Районът е дом на над 100 вида, включително такива влезли в Червената книга на защитените видове в България, а през 1940 година местността е обявена за природен резерват.

В резерват Ропотамо има много редки видове животни и растения. Тук могат да се срещнат около 226 вида прици; сред най-интересните са чаплата и орела рибар, който има размах на крилата над два метра. През територията на резервата минава миграционния път на птиците „Виа понтика“; а пясъчните дюни са дом на различни влечигу у костенурки, на леопардовата змия, на гущери и няколко вида жаби. Има около 50 вида бозайници, сред които са червения и светлокафявия елен, видри, лисици, чакали, диви мечки и други.

Резервата по река Ропотамо е една от главните туристически атракции в региона; там могат да се видят много причудливи скални образувания, най-популярното от които е Лъвската глава.

Мишкова нива – тракийското светилище в района

By / 22nd декември, 2016 / Uncategorized @bg / No Comments

Светилището Мишкова нива е част от голям комплекс, разположен на около 3 – 3.5 км юго-западно от Малко Търново в България; намира се в подножието на хълма, където някога е бил построен древния форт „Голямо градище“; в днешни дни е в непосредствена близост до границата с Република Турция.

Това е уникална религиозна постройка от 1 – 4 век; светилището е разположено близо до гроба на Баст (Бастет) – египетска богиня на Любовта, дъщеря на бога на слънцето – Ра – и майка на Михос. В центъра е построен гроб, наподобяващ пещера в южната част на широк кръг направен от големи каменни блокове с диаметър 23 м и 1.8 метра височина. На разстояние около 150 метра има огромен некрополис и вила, защитена с форт от същия период.

При посещението на това свещено място могат да се открият доста артефакти в подкрепа на предположението, че първоначално светилището е било храм на Михос – пазител на свещените места, защитник на невинните и военачалник в битка.

Светилището е изучавано от много археолози и на места стените са подсилени за да се запази някогашния облик и да не бъде разрушен от природните катаклизми. Разбира се, има и обособена туристическа пътека, чийто ограничения посетителите на района трябва да спазват, за да не разрушат древното светилище.

Най-лесният достъп до Мишкова нива е по път Е87; намира се на 3 км от град Малко Търново по пътя за турската граница и има отклонение; минава се около 1 км през горска пътечка, за да се стигне до самото светилище на Мишкова нива.