By / 10th ноември, 2016 / Uncategorized @bg / No Comments

kiten-plaj1    Курортното градче Китен са предпочитано място за почивка на български и чуждестранни туристи, заради по-топлите морски води на Черно море, прекрасните златни плажове и благоприятния прохладен климат през горещите летни месеци, чудесни условия за почивка и спорт , прекрасни хотелски комплекси, хотели, къщи за гости, апартаменти за гости, стаи за гости и един от тях е  Диамант Китен, където ще получите изключителни удобства на разумни цени.

   Китен е разположен на 30 км от най-южната точка на България, а е и съвсем близо до град Бургас, което го прави курортното селище изключително лесно достъпно за летовниците от България и чужбина. Крайбрежен път  дълъг около 5 км. свързва Китен с друга перла на българското южно черноморие – Приморско. Разходката си заслужава, защото ще се насладите на прекрасна природа, Дюните и плажа на  ММЦ Приморско.

  Хората, които се интересува от историята на българските земи историческите забележителности – трябва да разгледа музейте в град Китен и този в град Приморско с последните си златни находища .

    Още по-привлекателни за всички туристи са плажовете на Китен– северният плаж се казва Атлиман, а южният – Урдовиза.

IMG_9815   Диамант Китен е съвсем близо до южният плаж пресичате главната улица и по стълбички слизате до морето, но така или иначе, разстоянията в Китен не са големи и можете просто да се насладите и на двата плажа. Някой хора смятат, че северният плаж е по-добър, а други предпочитат южния, защото има гориста местност в която е разположен къмпинг Китен и все още там природата е девствена и незастроена, а в края на дългата пясъчна ивицата се влива река Караагач, която  е предпочитано място за риболов.


Leave a Comment