By / 25th февруари, 2023 / Uncategorized @bg / No Comments
Китен

   

Ето примерна ваканционна програма, която можете да разгледате при Вашата почивка в Китен:

Ден 1:

Пристигане в Китен.

При пристигане се настанете в хотел Диамант Китен. Направете си една чудесна фотосесия в хотела, който е декориран по уникален начин специално за Вас! Oткритата тераса на Diamond Kiten ще разкрие невероятната красота на град Китен. Малък, красив, китен, зелен, сгушен в Странджа планина, на златния бряг на Черно море и до река Караагач.

 • Прекарайте остатъка от деня в разглеждане на града, опознаване на района. Обиколете малките ресторанчета и капанчета с вкусна храна, а вечерта да се повеселите в ембематичната дискотека във вода Зангадор .

   Ден 2:

   Плажен ден.

   Отидете на Южния плаж -Урдовиза, който е на 5 мин от Вас и плаж Атлиман на 10 мин от Вас и двата са плитки и равни, изключително подходящи за малки деца. Прекарайте деня, попивайки слънчевите лъчи, който ще Ви осигурят витамин Д, за да сте калени. Плувайте в чистите морска вода, която е изключително лековита. Масажът на вълните е най -добрия естествен масаж от природата .

   • Насладете се на красивата природа и се заредете с много енергия, защото това е дар от Бога, дар за Вашето здраве. В Китен е известни със своите кристално чисти води и зашеметяващи гледки-невероятно красиви изгреви и залези. Между Китен и Приморско се намира плажа на ММЦ Приморско, които има много водни атракции и прекрасен фин пясък като злато.

   Ден 3:

   Разходка с лодка .
   Направете разходка с лодка по крайбрежието и разгледайте някои от скритите заливи, подводна пещера и уединени плажове, до които можете да стигнете само с лодка от пристанището на Китен. Там има и водолазен център за търсачите на по-силни усещания, който могат да се спуснат в дълбината на Черно море. Това е чудесен начин да видите естествената красота на района и да избягате от тълпите.

   Ден 4:

   Забележителности
   Посещение на Крепостната стена и паметника на Стана Урдовиза. Посетете подводния архелогически музей в центъра на Китен. Направете еднодневна екскурзия до известните каменни образования Беглик Таш/ силно енергийно място/, Маслен нос, Лъвската Глава или се разходете по екопътека до устието на река Ропотамо в парк Аркутино.

   Ден 5:

   Водни спортове.
   Вдигнете адреналина си с някои водни спортове, като каяк, падълборд или уиндсърф. В Китен има няколко доставчици на водни спортове, така че можете да изберете това, което ви подхожда най-добре.

   Ден 6:

   Разходка сред природата.
   Разходете се сред природата из близкия природен парк Странджа, една от най-големите защитени територии в България-може да посетите плаж Силистар, Бутамя, устието на река Велека и да достигнете до последната точка на България и Европейския съюз -границата ни с Турция при село Резово. Това е чудесен начин да изследвате местната флора и фауна , докато се наслаждавате на красивата природа.

   Ден 7:

   Отпътуване.
   Сбогувайте се с Китен, от безбройните магазинчета. може да си вземете уникални сувенири и подаръчета за любимите хора и се върнете у дома, с много спомени и снимки, които да Ви топлят през зимните месеци до следващото незабравимо лято!
   Разбира се, това е само примерна програма и можете да я коригирате според вашите интереси и предпочитания. Надявам се това да ви помогне да планирате перфектната си почивка в Китен!


   Leave a Comment