By / 9th ноември, 2016 / Uncategorized @bg / No Comments

Китен е малко китно градче, което обаче разполага с различни развлечения на брега на морето. И на двата по-големи плажа в Китен можете да практикувате различни спортове на открито. Защо не опитате водни ски и парапланеризъм, които наистина вдигат адреналина и Ви дават енергия за целия ден, а междувременно докато Вие спортувате и се забавлявате, професионални фотографи могат да запечатат тези прекрасни моменти на лента и да получите снимките минути след като слезете на плажа.

Развлечения в китенДруг прекрасен начин е наемането на яхта, разбира се Вие просто ще се возите и ще разглеждате залива, но ако имате правоспособност за управление на яхта, можете да карате яхтата и сами и да изживеете незабравими моменти от семейната Ви почивка.

Моторните лодки и водните колела са също достъпно превозно средство по море, а и доста забавни.

   За хората, които искат да се отдалечат от плажа, пълен с туристи могат да  поспортуват- има ново футболно игрище, тенискортове, пешеходна зона за дълги разходки, конна база с инструктори – едно разпускащо и много приятно занимание, прекрасен начин за  общуването с благородните животни – конете – носи на нас хората, успокоение на духа и релаксиране на тялото.

  Ако обичате да вървите пък, Китен предлага еко-разходки по еко-пътеките по протежението на река Ропотамо, къде ще изпитате прохлада и ще презаредите сред красивата природа на местността.

разходка по ропотамо  След дългият ден, може да се приберете и да рекласирате на откритата тераса в луксозния Диамант Китен , от където се вижда в далечината като силует нос Емона, на които е разположен малко след Несебър, залива на резиденция Перла, над които се намира каменното селище Бегликташ, златната пясъчна ивица на ММЦ Примоско, свързваща Приморско и Китен,  Маслен нос, зад които се влива река Ропотамо и където се намират пещери разположени в самото Черно море, парк Аркутино, а на юг най-високия връх Папия на Странджа планина в България, и планински възвишения попадащи в защитена територия  Натура 2000, заливите на къмпинг Корал и къмпинг Арапя.

   Китен предлага забавления и за любителите на нощния живот. Както в самото градче, така и в околностите има много ресторанти с българска национална кухня , дискотеките са  в града , на плажа и в морето, барове са много изискани и модерни. Самата плажна ивица също предлага много места за хапване на морски специалитети или типично български ястия, а докато Вие се наслаждавате на професионално приготвена храна, професионални музиканти, изпълняващи репортоара си на живо пред Вас ще се погрижат за доброто Ви настроение. За любителите на по-екзотична кухня, въпреки че Китен е малък град, можете да похапнете и в китайски ресторант.

  Цените са доста по-ниски от други курорти по нашето Черноморие


Leave a Comment