By / 28th март, 2016 / Полезни статии / No Comments

Изборът на черноморски курорт за почивка става все по-голямо предизвикателство, особено за хора, които имат малки деца. Семействата често се затрудняват да изберат подходящо място за лятна почивка по родните курорти. Китен осигурява всичко онова, от което ви е нужно, за да прекарате една спокойна и пълноценна семейна ваканция с малки деца.

Родителите, които решат да заведат децата си на море в Китен, ще могат да изберат подходящ хотел или къща за гости, в която ще се чувстват комфортно. Повечето хотели предлагат прекрасни условия за настаняване и гъвкави пакетни цени за деца под определена възраст. Разнообразието от варианти за настаняване наистина е огромно.

Китен предлага идеални условия за плажуване. Курортът разполага с два плажа, покрити с фин пясък, на които любителите на морето могат да се излежават на слънце, да плуват или да се отдадат на водни приключения. Южният плаж на курорта се намира на залива Урдовиза, а северният плаж, известен още като Атлиман, е закътан между скалистите брегове на залива Атлиман. И на двата плажа функционират спасителни постове с обучени и опитни спасители, които да гарантират спокойствието на плажуващите и тяхната безопасност. На плажовете има и лекарски кабинети, които се грижат за здравето на туристите и помагат при нужда.

Плажните атракции в Китен са подходящи и достъпни както за деца, така и за техните родители. На разположение на децата има мини аква паркове с надуваеми атракциони, а възрастните могат да пробват по-екстремни дейности, като каране на джетове, ветроходство, гмуркане и т.н.

Но забавленията не се изчерпват с плажните атракции, а почивката на море в Китен съвсем не означава по цял ден да лежите на под чадъра на плажа. Лунапаркове, конна езда, футбол, риболов, разходки с лодки са само част от дейностите, на които можете да се отдаде, за да разнообразите морската си ваканция.

Любителите на природните красоти ще се зарадват на морския бряг и гористите местности наоколо. Недалеч от курорта е река Ропотамо, която е известна с живописната си красота и водните линии. А ако обичате историята, можете да посетите разположените наблизо останки от древната крепост Урдовиза.

Китен далеч не е просто един шумен курорт за млади хора. Крайморското градче безспорно е подходящо място за лятна почивка с деца и предлага плажове, хотели, забавления и атракции, които ще се харесат на най-малките посетители.