By / 12th април, 2016 / За Китен / No Comments

Търсите красиво, спокойно и приятно място за почивка на родното Черноморие? Китен е идеалният курорт за вас! Това омайващо градче на южния морски град ще ви спечели със своите слънчеви плажове, уникалните природни дадености, богатата си история и възможностите за отдих и забавления!

Лесно е човек да отиде на море в Китен, защото курортът е разположен на само 55 километра от Бургас и до градчето се стига удобно и бързо. Китен предлага на своите посетители уникална комбинация и море и планина благодарение на прекрасното местоположение. Морският курорт се намира на малкия и омаен полуостров Урдовиза, който прилича туристите в невероятната си красота.

Плажните ивици на това райско черноморско кътче са просторни, окъпани в слънце и с изключително фин пясък. Туристите могат да избират между два плажа – южният, разположен в залива Урдовиза и северният, който се намира в залива Атлиман. Този плаж ще спечели сърцето ви със своите живописни скални брегове и дюните си.

Ако обичате разходките сред природата, имате възможността да посетите резервата „Ропотамо“, който се намира в близост до Китен. Той включва красивото устие на река Ропотамо и още четири резервата. Можете да се разходите с лодка по Ропотамо и да видите прочутите водни лилии.

Китен не е забравил и любителите на спорта и по-екстремните дейности. Тук можете да пробвате различни видове спорт, включително подводен риболов, ветроходство, конна езда и гмуркане. Предлагат се и по-традиционни спортове, като футбол, тенис на корт и тенис на маса, фитнес и т.н. Всички туристи, които идват на море в Китен, остават впечатлени от многобройните възможности за отдих, плажуване, спорт и разходки, които предлага този малък курорт на брега на морето!

Курортът е подходящ и за любителите на нощния живот, които обичат да посещават ресторанти, клубове и дискотеки. В Китен има разнообразие от такива заведения, така че всеки посетител спокойно може да намери място, на което се чувства уютно и приятно.

Вариантите за настаняване също за много разнообразни – от луксозни ол инклузив хотели, пред китки семейни хотелчета и удобни къщи за гости, до бюджетни квартири на частни собственици. Посетителите могат да изберат вариант, който да отговаря на потребностите, нуждите и финансите, с които разполагат. Независимо от избора ви, можете да сте спокойни, че ще прекарате спокойна и приятна почивка на море в Китен, защото обслужването е на нужното ниво.

Не пропускайте възможността да се насладите на омайното градче Китен, което ще ви спечели с прекрасната си природа и всевъзможните забавления, които предлага!